labdarúgás

2024.09.08. 08:20

Nagy pofont kapott Németországban a magyar válogatott

Kiábrándító teljesítménnyel, kiadós vereséggel kezdte a Nemzetek Ligája 2024-es kiírását a magyar labdarúgó-válogatott – amely Németországban kapott ki 5-0-ra. De kedden (20.45) hazai pályán a bosnyákok ellen máris lehet javítani.

Tóth Gábor

Varga Barnabás elől tisztáz Jonathan Tah

Fotó: Fotó: MLSZ


Németország volt a szombat esti összecsapás esélyese – de az elmúlt években a magyar együttes bizony okozott már kellemetlen pillanatokat a németeknek. Éppen ezért volt letaglózó látni azt, hogy mekkora különbség van a két csapat között.


Németország–Magyarország 5-0 (1-0). Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena, 49 235 néző, Nemzetek Ligája, válogatott labdarúgó-mérkőzés, vezette: Turpin (francia)
Németország: Ter Stegen – Kimmich, Tah, Schlotterbeck (R. Koch, 70.), Raum (Henrichs, 70.) – Andrich (Stiller, 82.), Gross (Pavlovic, 60.) – Wirtz, Havertz, Musiala – Füllkrug (Beier, 60.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann 
Magyarország: Gulácsi – Balogh B., Orbán, Dárdai M. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Nikitscher, 82.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 66.) – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 75.) – Varga B. (Ádám M., 66.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi 
Gólszerzők: Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (66.), Pavlovic (77.), Havertz (82. – 11-esből).


Jól, bátran, magasan letámadva kezdte a mérkőzést a magyar válogatott. Aztán úgy 10-15 perc után fokozatosan átvette az irányítást a házigazda – és egyre nagyobb fölénybe került. Villámgyorsan futballoztak a németek, sokszor kerültek helyzetbe – de a magyarok szerencséjére az első félidőben csak egy gólt rúgtak. Ám a házigazda a második félidőben fokozta a nyomást, minden szinten ellenfele fölé nőtt – végül kiütötte a magyar válogatott. És az öt gól mellett rúgott két kapufát, elpuskázott számtalan helyzetet.


Feltűnő volt a két csapat között a sebességbeli különbség – az még érthető, elfogadható, ha az évek óta az olasz másodosztályban sínylődő Nagy Ádám nem tudja felvenni a német topjátékosok tempóját, de még a Liverpoolban stabil kezdő Szoboszlai is sokszor csak kereste a labdát... Továbbá szinte minden párharcot a németek nyertek – sokkal agresszívabbnak, motiváltabbnak tűnt a házigazda. Valamint 2-0-s német vezetésnél összeroppant válogatottunk...


Jelenleg nagyon nem néz ki jól a helyzet a válogatott háza táján. A nyári Európa-bajnokság ugye nem igazán sikerült jól – most pedig jött egy kiadós pofon. Nem működik a csapat játéka, nem jönnek a helyzetek, a gólok. És nem működik a korábban rendre megbízható a védekezés sem.
 

Sok idő azonban nincs keseregni, kedden (20.45) újabb Nemzetek Ligája-meccs következik: a magyar válogatott azt a Bosznia-Hercegovinát fogadja, amely az A-liga 2. csoport 1. fordulójában 5-2-re kikapott Hollandiában. TG
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában