Női labdarúgás

3 órája

A bajnoki címvédőnél a Viktória FC

A női labdarúgó NB I. 3. fordulójából elmaradt mérkőzésén szerdán 16 órakor a Viktória FC a bajnoki címvédő FTC otthonában lép pályára.

Pum András

A ferencvárosi együttes Bajnokok Ligája-szereplése miatt elhalasztott meccset pótolnak szerda délután a Kocsis Sándor Sportközpontban. A bajnoki címvédő FTC mind az öt mérkőzését megnyerte az NB I.-ben, 16 gólt szerzett, 3-at kapott – második helyen áll a tabellán. Első az egy meccsel többet játszott ETO FC Győr. A fővárosiak keretében három korábbi Viktória-futballista, Gődér Brigitta, Németh Adél és Nagy Vanessza szerepel. De az ifjabb Albert Flórián irányította Fradiban futballozik például a korábbi, illetve jelenlegi válogatott Diószegi Fanni, Ott Eszter, Fenyvesi Evelin és Zágonyi Barbara is. Az FTC a legutóbbi fordulóban 2-1-re győzte le az újonc Pécset. 

A Viktória FC két-két győzelemmel, döntetlennel és egy vereséggel, nyolc ponttal a tabella hatodik helyén áll a tabellán. A vasiak múlt szombaton, a Puskás Akadémia (0-1) ellen elszenvedték első vereségüket – az FTC elleni meccs még nehezebb diónak ígérkezik.

Kiss-Lantos Hannának nem lesz könnyű dolga a bajnoki címvédő játékosai között. Fotó: Unger Tamás


 – Egy egyénileg kiváló játékosokból álló együtteshez utazunk – mondta Markó Edina, a Viktória FC vezetőedzője. – Olyan futballisták alkotják az FTC keretét, akik közül sokan egyedül képesek eldönteni egy-egy mérkőzést. A magyar válogatott játékosaik mellett jó légiósaik is vannak. Nekünk nincs izgulnivalónk, mi csak nyerhetünk ezen a meccsen: ugyanis megmutathajuk, mire vagyunk képesek egy ilyen erősségű csapat ellen. Fegyelmezett játékot várok a lányoktól és szeretném ugyanazt a bátor futballt viszontlátni, mint az eddigi bajnokikon. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában