Sport

2 órája

Felcsúton kapott ki a Haladás VSE

A labdarúgó NB III. Észak-nyugati csoportjának 10. fordulójában a Szombathelyi MÁV Haladás VSE 3-0-ra kikapott a Puskás Akadémia II.-től.

Pum András

Puskás Akadémia II.–Szombathelyi MÁV Haladás VSE 3-0 (1-0). Felcsút, 100 néző, NB III.-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Erdélyi.

20240915_haladaspuskas_ut (14)
Szenczi Bence, a Haladás VSE csatára már a meccs elején nagy helyzetbe került. Fotó: Unger Tamás


HVSE: Horváth B. – Czuczi (Győre, 79.), Varga Cs., Vígh, Tarján – Horváth M., Szakály, Árvay (Horváth A., 57.), Fehér (Hári, 57.) – Szenczi B. (Buzás, 69.) , Ferencz. Edző: Szenczi Imre. 
Gólszerzők: Tyschuk (34.), Radics (57.), Mondovics (84.).
Már a 10. másodpercben vezetést szerezhettt volna a vasi csapat: Tarján passzát Szenczi lőtte kapura nyolc méterről, de Lehoczki bravúrral a léc fölé tolta  labdát. Kiegyenlített játékkal teltek a további percek, valamivel a hazaiak birtokolták többet a labdát. A 24. percben szép szombathelyi támadás végén Tarján jobbról, hat méterről lőtt, de a felcsúti kapus bravúrral védett. Ezt követően eseménytelen mezőnyjáték folyt a pályán, a kapusoknak nem akadt dolguk. A 34. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: Vékony jobb oldali beadását Tyschuk 11 méterről a jobb sarokba lőtte (1-0). A gól után mezőnyfölénybe került a Haladás VSE. A 45. percben Fehérhez került a labda a bal oldalon, de 11 méteres lövését Lehoczki szögletre tolta.
 

Szünet után az 57. percben Magasföldi bal oldali beadását Radics előbb a bal kapufára fejelte, majd a kipattanót kapásból, öt méterről a jobb sarokba lőtte (2-0). A 62. percben kis híján szépítettek a vendégek: Horváth Arnold labdáját Ferencz 17 méterről a felső lécre bombázta. Hét perc múlva Vékony került helyzetbe a bal oldalon, de 12 méterről leadott lövése elment a bal sarok mellett. A 72. percben labdát szereztek a vasiak a felcsúti tizenhatosnál, de előbb Szenczi, majd Hári addig-addig tologatta a labdát lövés helyett a büntetőterületen belül, amíg odalett a nagy lehetőség. A 81. percben Kocsis lépett ki egyedül, majd a kifutó kapus felett a léc fölé emelt. A 84. percben  Mondovics tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, majd öt méterről a hosszú, bal sarokba lőtt (3-0).
A Haladás játékosai a mezőnyben ugyan elfocizgattak – de ennyi és nem több. A Puskás Akadémia II. biztosan nyert, igaz, a gólkülönbség kicsit túlzott. Nemrégiben a Puskás Akadémia kupameccsen 7-0-ra, most a második csapata - bajnokin - 3-0-ra verte a Haladás VSE.t...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában