Elismerés

2 órája

Jutalmazás az Országházban - Dicsőséget szereztek hazánknak

Sulyok Tamás köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök állami kitüntetésekkel jutalmazta csütörtökön az Országházban az idei párizsi olimpián és paralimpián kiemelkedő eredményt elért sportolókat és sportszakembereket - számolt be a MASZ honlapján.

Sütő Dániel

Az államfő a díjak átadása előtti köszöntőjében kiemelte, az ilyen ünnepélyes pillanatokat átélve szokás mondani, hogy jó magyarnak lenni. Emlékeztetett: sokan úgy tartják, hogy a sportban kivételesen tehetséges nemzet vagyunk. Azt mondta, nem vitatkozik ezzel, minden jel szerint így is van, de véleménye szerint sportsikereinknek nem csupán ez az oka.

Országházban
Az Országházban jártak vasi atlétáink és mestereik
Forrás: MASZ

– Kell lennie valami belső indíttatásnak, amely eljuttatja legjobbjainkat a célig. Valaminek, ami már a bölcsőtől érlelődik és láthatatlanul formál – fogalmazott a köztársasági elnök, aki úgy véli, talán viszontagságos történelmünkből tanultuk meg, hogy állva kell maradnunk, közösségeink ereje ad szilárdságot küzdelmeinknek. – Talán a magyar szív van úgy összerakva, hogy csak a cél után tud megnyugodni, és amíg el nem éri, fáradságot nem ismerve visz tovább. Sulyok Tamás méltatta legjobbjaink és felkészítőik állhatatosságát is.

– Bajnokká válni, beérni a célba pedig nem a pillanat műve. Ahhoz évek, sokszor évtizedek kitartására van szükség. A célravezető küzdelem hosszú távú, kemény munka, nem egy versenyről szól, hanem versenyek sorozatáról, edzések garmadájáról – mutatott rá, kiemelve: éppen ezért nemcsak a célba jutás felemelő pillanatáért mond köszönetet az olimpikonoknak, a paralimpikonoknak és a sportszakmai felkészítőiknek, hanem a hűséggel megharcolt évekért is.

Jelen volt az ünnepségen a Parlamentben a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke is.
– Nagy büszkeség, hogy egy újabb olimpia után ilyen sok az atlétikához köthető, az atlétikában dolgozó, abban magas szinten teljesítő versenyző, szakember kapott kitüntetést. Azt gondolom, ez minden sportági szövetség elnökét jó érzéssel, büszkeséggel kell, hogy eltöltse, gratulálok nekik. Jó érzés volt ott lenni, osztozni az örömükben és abban, hogy elismerik a teljesítményüket – kommentálta a történéseket Gyulai Miklós.

A MAGYAR ÉRDEMREND parancsnoki keresztje polgári tagozat kitüntetést kapta: az atlétika sportágban olimpiai ezüstérmet eredményező, kiemelkedő felkészítői munkája elismeréseként a testvére és kollégája, Németh László társaságában érkező Németh Zsolt felkészítő edző.

A MAGYAR ÉRDEMREND lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést kapta: kiemelkedő eredménye, olimpiai ezüstérme elismeréseként Halász Bence atléta.

A MAGYAR ÉRDEMREND parancsnoki keresztje polgári tagozat kitüntetést kapta: kimagasló eredményei, újabb paralimpiai bajnoki címe és ezüstérme elismeréseként Ekler Luca atléta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában