Kosárlabda

1 órája

Kecskeméten folytatja a Falco

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 2. fordulójában a héten a Bajnokok Ligájában egy lengyelorszéági győzelemmel bemutatkozó Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Kecskemét vendégeként lép pályára szombaton 19 órakor.

Perl Zoltán célra tart

Fotó: NS/Koncz Márton

Mozgalmas napokat él a Falco. Szerdán még a lengyel Wroclaw vendégeként nyert 84-75-re a Bajnokok Ligájában - a szombathelyi csapat hétfőn délben kelt útra, és csütörtökön reggel ért haza. Sok idő nem maradt a pihenésre, hiszen máris itt az újabb feladat, amelyen nem lehet könnyedén venni: ugyanis a KTE az első játéknapon idegenben alaposan megszorongatta a Szolnokot, igaz, végül 69-75-re kikapott.

A szerdai BL-meccs egyik szombathelyi hőse Perl Zoltán volt, aki 29/6 ponttal járult hozzá a győzelemhez. Ezzel pedig a padról érkező játékosok pontdobó listájának az élére állt a BL-ben. A szombathelyiek csapatkapitánya már 689 pontos a BL-ben, ebből 551-et dobott csereként. Sőt, nagyszerű teljesítményének köszönhetően bekerül a forduló csapatába is a BL-ben.

- Wroclawban jól kezdtük a mérkőzést, és néhány rövid időszakot leszámítva végig kézben tartottuk az irányítást - utalt vissza a szerdai BL-találkozóra a Falco saját nevelésű csapatkapitánya, Perl Zoltán. - Szervezetten, csapatként játszottunk - és nagyon akartuk a győzelmet. Ez a siker nagy lökést, önbizalmat adhatta a folytatásra, de tudjuk jól, hogy messze még a BL-csoportkör vége, még nem jutottunk tovább. Nekem is jól ment a játék, élveztem a meccset, igyekeztem hasznos tagja lenni a csapatnak - de nem egy ember teljesítményén múlik a siker. Minden pályára lépő játékosunk kivette a részét a győzelemből, és többen is voltak, akik kifejezetten jó egyéni teljesítményt nyújtottak.

- Nincs megállás, csütörtökön délután már edzettünk, elkezdtük a felkészülést a Kecskemét ellen - folytatta Perl Zoltán. - Fizikálisan szerintem rendben vagyunk. Fejben kell nagyon odafigyelnünk arra, hogy a BL után hazai bajnokit játszunk - tavaly összességében jól megoldottuk ezt a mentális feladatot. A KTE egyébként kellemetlen, agresszív ellenfél. Zömében egy összeszokott kerettel játszik, csak két új légióst kellett beépítni a nyáron. Szeretnénk győzni, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában