átadás

2020.06.16. 07:00

Átadtak Szombathelyen egy új játszóteret

Címkék#átadás

Megtörtént a Szent II. János Pál pápa körútnál megálmodott játszótér műszaki átadása.

Vas Népe

Dr. Kecskés László: a családok birtokba vették a parkot Fotó: HB

Vár játékkombináció, 24 méteres kötélpálya, különféle hinták, akadálypálya, pingpong­asztal, több mint száz fa, 1345 cserje, pad-asztal garnitúra, és street workout eszközök is kerültek a Parkerdő lakóparkban kialakított új játszótérre – tudtuk meg a városháza tájékoztatójából. Több mint 60 millió forintból valósult meg a tavaly ősszel elkezdett beruházás, amelyhez dr. Kecskés László a képviselői keretéből 3 millió forinttal járult hozzá.

Dr. Kecskés László: a családok birtokba vették a parkot Fotó: Horváth Balázs

– Sok tárgyalás előzte meg a döntést, hogy a korábban magánkézben lévő 5500 négyzetméteres telek önkormányzati tulajdonba kerülhessen. Illés Károly akkori alpolgármesterrel 2018-ban azt az ígéretet tettük, hogy amint önkormányzati terület lesz, két éven belül játszótér épül rajta. Az ígéretet megtartottuk, ezért pedig köszönet jár a jelenlegi városvezetésnek is. A lakók kérése teljesült azzal, hogy egy olyan szabadidőpark létesült, ahol a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki talál olyan eszközt, amely a pihenését szolgálja – tudtuk meg dr. Kecskés Lászlótól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában