vaol.hu podcast

2024.08.24. 15:00

Négy (!) évre eltiltották a Sárvár volt futballistáját! – Sportcast augusztus 24

A Vas Népe munkatársai összefoglalják, csokorba gyűjtik a hét legfontosabb, legszínesebb sporthíreit néhány percben.

Vaol.hu

Négy (!) évre eltiltották a Sárvár volt futballistáját!

A 2024/2025-ös szezon első bajnokiján, a Mosonmagyaróváron rendezett a Credobus Tehetségközpont - Mezőörs KSE (1-3) mérkőzésen a vendégek rutinos futballistája, Venczel Zoltán játékon kívül leütötte fiatal ellenfelét - mivel a labda nem volt közelben, sem a játékvezető, sem a partjelző nem látta az esetet, nem lett kiállítva a vétkes. A hazai klub azonban nem hagyta annyiban az estet, feljelentést tett - amihez "csatolt" egy videót is. Az esetet kivizsgálva a fegyelmi bizottság súlyos döntést hozott: Venczel Zoltánt 2028. március 30-ig eltiltotta a futballtól - ami azt jelenti, hogy a most 30 éves futballista közel négy évig nem léphet pályára.

-Láttam a videót, megdöbbentett az eset, mert nem ilyen futballistának ismertem meg Venczel Zolit - árulta el lapunknak Németh József, a Sárvár FC sokat látott, "örökös" technikai vezetője. - Zoli remek futballista, egészséges agresszivitás, győzni akarás jellemzi - nagyon érzi a kaput. Jó felépítésű, kemény srác, soha nem riadt vissza a párharcoktól. De a törlesztés, a durvaság soha nem volt rá jellemző.

Viktória FC: fiatal csapattal

A 2023/24-es bajnokságot a 6. helyen záró Viktória FC – immáron hagyományosan – a nyári felkészülési időszak során erős, külföldi együttesekkel vívott edzőmérkőzéseket. 

Az első meccsen a vasiak Bécsben 3-0-ra kikaptak az osztrák Austria Wientől, majd 4-1-re nyertek a szlovák KFC Komárno vendégeként. Hazai pályán 1-1-re végeztek az osztrák Sturm Graz-cal, aztán 4-3-ra nyertek a szintén ausztriai Wildcats vendégeként, végezetül pedig egy rendkívül sportszerűtlen mérkőzésen 5-0-ra kikaptak a cseh első ligás 1. FC Slovácko vendégeként. A szombathelyi együttes keretében a nyáron jónéhény változás történt – még tovább fiatalodott Markó Edina vezetőedző csapata.

SZKKA: elkészült a meccsek időrendje

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokság 2024/2025-ös szezonjának párosításait ugyan korábban már elkészítette a Magyar Kézilabda Szövetség, de a bajnokság teljes menetrendje a pontos mérkőzés időpontokkal csak nemrégiben vált véglegessé. Az SZKKA Békéscsaba elleni hazai szezonnyitóját szeptember 7-én, szombaton 18 órától rendezik, míg az idény utolsó bajnokiját jövőre május 24-én szintén hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen vívja a szombathelyi alakulat. Három olyan kiemelt hazai bajnoki lesz, amelyet nem a Haladás-csarnokban, hanem az Aréna Savariában játszik a gárda: december 28-án a Ferencvárost, február 25-én a Győrt, illetve az említett szezonzárón az MKC-t fogadják Pődör Rebekáék az Arénában.

További meccseket játszhat a Maccabi Tel Aviv Szombathelyen

Csütörtökön 20.00 órai kezdettel a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 4. fordulójában az izraeli Maccabi Tel Aviv a csoportkörbe délvidéki TSC Backa Topola együttesét fogadta a Haladás Sportkomplexumban.

– A jegyértékesítést az izraeli klub saját hatáskörben szervezi – tudtuk meg Gál Sándortól, a Haladás Sportkomplexum ügyvezető igazgatójától. –   Ha a megnyeri párharcot a Maccabi, akkor az Európa-liga csoportkörében, ha elbukja, akkor a Konferencia-liga csoportkörében szerepel tovább az együttes. Ez pedig garantáltan három hazai mérkőzést jelent – nos, tárgyalásban állunk velük, hogy a három mérkőzést is a Haladás Sportkomplexumban rendezzék meg. Az izraelieknek tetszett a létesítmény, a körülmények, kollégáink hozzáállása – utóbbiaknak ezúton is köszönöm a munkájukat, hiszen egy ilyen fokozott kockázatú meccs befogadása és lebonyolítása nehéz feladat, sok odafigyelést, aprólékos munkát igényel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában