Választás 2024

2024.09.15. 06:00

Vasi falvak, ahol vasárnap ismét szavaznak

Több vasi faluban is időközi, önkormányzati választás vasárnap. A szavazatokat 6-tól 19 óráig lehet leadni.

Horváth László

A június 9-i önkormányzati választáson több vasi településen a polgármesterjelöltek azonos darabszámú voksot kaptak. Így ezeken a falvakban időközi választást kell tartani. A helyiek szeptember 15-én, vasárnap szavaznak. Kissomlyón már megvolt a voksolás, ott eldőlt, hogy a jelenlegi polgármester, Gulyás Zsanett októbertől megkezdheti a harmadik ciklusát.

szavaznak
Több vasi faluban is szavaznak vasárnap. A voksokat 6-tól 19 óráig lehet leadni.
Forrás: VN-archív


Szeptember 15-én, vasárnap Bajánsenyén, Mesterházán, Rátóton, Bozsokon szavaznak a helyiek. 


A valasztas.hu adatai szerint Bajánsenyén Bencsec István, Császiné Kiss Beáta és Pappné Babaics Éva a polgármesterjelölt. 

Mesterházán a két aspiráns: Dohi Zsolt és Schmidt László Attila, Rátóton Domiterné Molnár Annamária, Fülöp Tamás és Siklér Ferenc Tibor indul a polgármesteri posztért. 

Bozsokon június 9-én senki sem jelöltette magát képviselőnek, aki polgármester szeretett volna lenni, visszalépett. Most több polgármesterjelölt van: Frank-Sziklai Márta, Kiss Árpád (a jelölt kiesett, lemondott), dr. Szelinger Ferenc, Németh Gábor (ajánlóíveket átvette). A képviselőjelöltek: Banga Anikó, Géró Balázs (lemondott), Horváth Attila, Jakabné Ecker Adrienn, Kissné Banga Rita Katalin, Milkovits Károly, Somogyi Zoltán Péter, Doktorics Liliána és Petrakovics Lilla Mária (ajánlóíveket átvette),  Kiss Árpád (technikai törtölt). 

Arról pedig korábban írtunk, Magyarszecsődön Károlyi Gyula polgármester lemondásával is időközi választás lesz.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában