Ünnepség

2 órája

Kemeneskápolnán is megemlékeztek 56' hőseiről

Dr. Melega Miklós is a meghívottak között volt, aki név szerint felsorolta a helyi forradalmi bizottság tagjait.

Csabai Bernadett

56' hőseiről emlékeztek Kemeneskápolnán: Csekéné Hóbor Kornélia polgármester asszony és dr. Melega Miklós, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke

Forrás: Kemeneskápolna önkormányzata

Az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc alkalmából ünnepi megemlékezést tartott Kemeneskápolna Község Önkormányzata. Az 56' hőseinek tisztelgő megemlékezés bevezető gondolatait Csekéné Hóbor Kornélia Ilona polgármester osztotta meg, aki kiemelte, hogy 1956 sokrétű üzenetei közül a kemeneskápolnaiak számára az egyik legfontosabb az, hogy 1956 visszaadta a reményt és a lehetőséget arra, hogy a közösséghez tartozás élményét a közösség tagjai ismét megélhessék. 

Kemeneskápolnai ünnepség 56' hőseinek tiszteletére
Kemeneskápolnai ünnepség 56' hőseinek tiszteletére
Forrás: Kemeneskápolna Önkormányzata

56' hősei Kemeneskápolnán

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Dr. Melega Miklós, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, aki nemcsak politikusi, hanem levéltárosi vénáját is megvillantva név szerint is megnevezte a helyi forradalmi bizottság tagjait, ezzel örömet szerzett a jelenlévő, még életben lévő hozzátartozóknak.

Beszédemben felelevenítettem 1956 októberének eseményeit, kiemelve a helyi történésekben kulcsszerepet játszó személyeket, akiknek rokonai, leszármazottai ma is itt élnek. A bensőséges hangulatú ünnepi műsort követően egy plakettel ajándékoztak meg, amelyet örömmel őrzök meg a mai találkozás emlékére. A rendezvény után hosszasan elbeszélgettem a település képviselőtestületének tagjaival, akik tájékoztattak a falu jelenlegi helyzetéről, nehézségeiről és a fejlesztési lehetőségekről. A festői környezetben elhelyezkedő falu egy összetartó közösséget és a településért tenni akaró elkötelezett vezetőséget tudhat magáénak - fogalmaz közösségi oldalán dr. Melega Miklós.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában