Labdarúgás

2024.06.28. 14:17

Újabb volt Haladás-futballisták találtak maguknak csapatot: egyikük az ősi riválishoz igazolt

A Szombathelyi Haladás volt labdarúgója, Nyíri Vince a ZTE-hez, míg Horváth Rajmund Gyirmótra szerződött.

Pum András

Újabb, volt Haladás-futballisták találtak maguknak csapatot. A jobb oldali védőként és jobb oldali középpályásként egyaránt bevethető Nyíri Vince az NB I. 9. helyén végzett ZTE-hez szerződött. A keszthelyi születésű 23 éves futballista az Illés Akadémián nevelkedett, majd 2022 nyarán Dorogról igazolt a Szombathelyi Haladáshoz. A magunk mögött hagyott idényben 29 bajnokin kezdőként, háromszor csereként lépett pályára, négy gólt szerzett. Nyíri két plusz egy évre szóló szerződést írt alá Zalaegerszegen. 

© Cseh Gábor

Nyíri Vince a ZTE-hez szerződött Fotó: Cseh Gábor

A  volt Haladás-keret egyik legtehetségesebb, legtöbbre taksált futballistája, Horváth Rajmund az NB II. 6. helyén zárt Gyirmót FC-Győrhöz szerződött. A támadó középpályás 2021-ben került fel az Illés Akadémiától a Haladáshoz. A 20 éves futballista a 2023/24-es szezonban 26 alkalommal kezdőként, hatszor csereként kapott lehetőséget, négy gólt szerzett. Rajtuk kívül korábban Pálfi Donát Debrecenbe, Pintér Filip a Vasashoz. Vanja Zvekanov Mezőkövesdre, Rétyi Róbert Budafokra szerződött, míg információink szerint Jagodics Márk az NB II.-be feljutott Tatabányához igazol.

Az továbbra sem dőlt el, hogy a Haladás melyik osztályban indulhat. A Szombathelyi Haladásnak van NB III.-as indulási joga, de közel félmilliárdos adósságot görget maga előtt, a város által elképzelt, új, megyei I.-es együttesről pedig azóta semmi hír. 

Kapcsolódó:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában