Erőfelmérő

2024.08.22. 13:56

Felbosszantaná José Mourinhót a korábbi Haladás-játékos

Mocsi Attila, a Haladás egykori, a török Rizespor jelenlegi védője a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában beszélt a hétvégi Fenerbahce elleni mérkőzésről.

Vaol.hu

Mocsi Attila (jobbról) José Mourinho csapata ellen lép pályára

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

A török gigászklubot nyártól az edzőfenomén, José Mourinho irányítja, akit az egyik legjobb trénernek tart a magyar válogatottban is már bemutatkozó Mocsi Attila. A Rizespor még mindig csak 24 éves védője - aki másfél szezont töltött a Haladásnál - nagy nevek ellen mérettetik meg, de már alig várja az erőfelmérőt és reméli, hogy José Mourinhónak lesz oka az idegeskedésre. 

– A meccs esélyese a Fenerbahce, ám hazai pályán mindig jók vagyunk, Rizében mindenki Fener-verésre készül - kezdte a Nemzeti Sport érdeklődésére Mocsi Attila. - A török élcsapat érdekelve volt a nemzetközi kupaporondon a selejtezőben, kiesett a Bajnokok Ligájából, de főtáblás lesz az Európa-ligában - Befolyásolhatja a mérkőzés kimenetelét, hogy heti két meccset játszott, s ne feledjük, kiváló képességű játékosok alkotják a keretét. Tiszteljük őket, de úgy megyünk ki a pályára, ahogyan kell és ahogyan elvárjuk magunktól. Erőnlétileg és mentálisan egyaránt jó állapotban vagyunk, csak arra összpontosítunk, hogy legyőzzük híres ellenfelünket. Szeretek topcsatárok ellen játszani, szerencsére a török bajnokságban szinte minden hétvégén lehetőségem nyílik erre, talán az isztambuli klubban vannak a legnagyobb nevek. Edin Dzekót és Jusszef en-Neszirit nem kell bemutatni senkinek, jó szintfelmérő lesz nekem ez a meccs.

Személyesen José Mourinhóra is kitért a magyar válogatott védő:

– Óriási név a világfutballban, nálam jelenleg az edzők között ő és Pep Guardiola van a legfelső polcon. Az, hogy ilyen kiváló szakember ebbe a ligába jött dolgozni, a török bajnokság erejét jelzi. Biztos, hogy vele még inkább tekintélyt parancsoló a Fener, de ez is csak motivál. Mindegy, melyik edző irányítja az ellenfelet az oldalvonal mellett, ki kell zárni. Remélem, vasárnap idegesen sétálgat majd José Mourinho a kispadnál… - fogalmazott.

A teljes interjú ITT olvasható!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában