Futsal

2024.08.17. 10:43

Öt HVSE-játékos a válogatottban: Spanyolország és Horvátország az ellenfél

Két felkészülési mérkőzést is játszik még most agusztusban a magyar férfi futsalválogatott – a keretben ezúttal öt Haladás-játékos kapott helyet.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

 Az Európa-bajnoki selejtező-sorozatra készülő magyar válogatott augusztus 22-én a spanyolországi Ferrolban lép pályára a világbajnokságra készülő házigazdák ellen, majd három nappal később, augusztus 25-én 16 órakor a Vasas sportcsarnokában fogadja a szintén vb-résztvevő horvátokat. Ezúttal öt Haladás VSE-játékos – Alasztics Marcell, Hadházi Sándor, Vatamaniuc-Bartha David, Rutai Balázs és Dróth Zoltán – kapott helyet Sergio Mullor szövetségi kapitány keretében. Hajmási Milán és Vas Ádám játékára  nem számít a szakmai stáb.

Az Eb-selejtező csoportjában a szlovén, a norvég és a montenegrói együttes lesz a magyar válogatott ellenfele

– Erősen kezdődik számunkra a szezon, két olyan csapattal találkozunk, amely egyaránt a szeptemberi világbajnokságra készül. Arra számítok, hogy a két nagyon erős rivális motiválóan hat majd a játékosaimra, és mindenki a tőle telhető legjobb teljesítményt nyújtja. A bajnoki felkészülés során azt tapasztaltam, hogy a játékosok nagy része jó formában van, ami biztató a következő időszak előtt. Két új játékost is megnézünk az összetartás során, Lipl Noel és Vatamaniuc-Bartha Dávid meghívása jó példa arra, hogy a kemény munkát és a kitartást mindig értékeli a szakmai stáb. Azt szeretném, ha a csapat e két meccsen bebizonyítaná magának, hogy bárkivel felveheti a versenyt, ehhez csak elszántságra és közös erőfeszítésre van szükség – fogalmazott Sergio Mullor szövetségi kapitány.

A magyar futsalválogatott kerete, kapusok: Alasztics Marcell (HVSE), Gémesi Gergő (Újpest). Mezőnyjátékosok: Hadházi Sándor Máté (HVSE), Szalmás Zoltán (Berettyóújfalu), Vatamaniuc-Bartha David (HVSE), Rafael Henrique da Silva (Nyíregyháza), Rábl János (Berettyóújfalu), Nagy Kevin (Berettyóújfalu), Fekete Márk (Kecskemét), Kajtár Mátyás (Kecskemét), Szabó Lajos Mátyás (Nyíregyháza), Lipl Noel (Veszprém), Szentes Bíró Tamás (Nyírbátor), Pál Patrik (Kecskemét), Rutai Balázs (HVSE), Dróth Zoltán (HVSE).

A válogatott mérkőzések miatt kisebb szünet lett beiktatva az NB I.-es bajnokságban, a következő, 3. fordulót majd csak augusztus 30-án, pénteken  rendezik – amikor is  Haladás VSE a TFSE gárdáját fogadja (18.30).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában