Két világbajnok

2024.08.12. 13:10

Racketlon: családi „aranybánya” - Nagyszerűen szerepeltek a szombathelyi sportolók a Hollandiában

Nagyszerűen szerepeltek a szombathelyi sportolók a Hollandiában, Rotterdamban rendezett racketlon (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) világbajnokságon – Sákovics Péter és lánya, Sákovics Virág is aranyérmet nyert.

Tóth Gábor

Sákovics Péter. Sákovics Virág – és az aranyérmek

Fotó: VN

Sákovics Péter egyéniben (65+) és csapatban (55+) is világbajnok lett, megszerezve így a 19. és 20. világbajnoki címét – ezzel világ legeredményesebb racketlonosaként tartják számon. Egyéniben finn, dán majd az elődöntőben ismét egy finn és végül a döntőben kanadai ellenfelet győzött le. Csapatban – sorrendben – Svédország, Németország, Svájc és Anglia sem tudta megállítani a magyar szenior csapatot – így harmadszor lett világbajnok ez a korosztály. A magyar válogatott tagjai: Sákovics Péter, Janzer György, Nándori Levente, Matécsa Zoltán – Sákovics kivételével mindenki budapesti színeket képviselt.

Sákovics Péter. Sákovics Virág – és az aranyérmek
Fotó: VN

Sákovics Virág először szerzett világbajnoki címet a nők B kategóriájában. Ehhez angol, dán majd a döntőben ismét egy angol játékost kellett legyőznie. A döntő rendkívül izgalmasra sikeredett, a szombathelyi racketlonos nagy csatában csikarta ki a világbajnoki aranyat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában