Kosárlabda

2024.09.01. 12:31

Falco KC: együtt a szurkolókkal - fotók

Pénteken – zártkapus – edzőmeccset játszott a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-s kosárlabdacsapata, szombaton a klub megrendezte a II. Falco Családi és Szurkolói Napot.

Tóth Gábor

Gráczer György és Perl Zoltán remek hagulatban

Fotó: Fotó: Cseh Gábor

Pénteken este az első osztályba két év után visszajutó PVSK gárdáját fogadta zártkapus edzőmeccsen a Falco – az újonc kispadján a korábbi szombathelyi sikeredező, az első Falco-bajnokcsapat mestere, Szrecsko Szekulovics ült. A Falco érvényesítette a papírformát 98-70 (25-21, 28-11, 24-15, 21-23) arányban múlta felül ellenfelét. A hazai gárda nem tüntette fel a dobóit, a vendégeknél Micsovics (11/3) és Archibald (19/9) volt nagyon elemében.

Szombaton délután aztán a II. Falco Családi és Szurkolói Napon találkozhattak kedvenceikkel sárga-fekete drukkerek – a Cosmos Home bútorbolt és a Teraszok.hu bemutatópontja melletti zöld területen. A szurkolói nap programja egy nemes ügy köré szerveződött, Ivánka családját, Ivánka gyógykezelését segített a szurkolók – jótékonysági főzéssel,  becsületkasszával. Gráczer György ügyvezető nyitotta meg a rendezvényt, aki jelezte, hogy a családi nap mára hagyománnyá nemesedett, és a klub a jövőben is meg fogja rendezni ezt a baráti találkozót. Az ügyvezető örömmel emelte ki, hogy akárcsak a meccseken, ezúttal is minden korosztály képviselteti magát, az unokáktól a nagyszülőkig – így a Falco-család kifejezés helytálló! És képviseltette magát a rendezvényen az egész csapat, a játékosok, a szakmai stáb tagjai.  Készültek a fényképek, az aláírások – kötetlen beszélgetésen kerültek közelebb egymáshoz a kosarasok és a drukkerek. A gyerekek kosaraztak, megrohamozták az ugrálóvárat. A szurkolók tárkonyos ragulevest, pincepörköltet, hagymás babot és paprikás krumplit főztek. Ivánkának pedig több mint 350 ezer forintot gyűjtöttek. Sőt felajánlották a 2022/2023-as bajnokcsapat játékosai által aláírt kosárlabdát licitre – amit a klub intéz a héten. Ezzel az összeggel még ki fog egészülni az összegyűjtött pénz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában