Labdarúgás

2024.09.01. 18:01

Vereség a végén - A Haladás VSE pont nélkül maradt - fotók

A labdarúgó NB III. Észak-nyugati csoportjának 6. fordulójában a Haladás VSE a 90. percben kapott ki a Veszprémtől. A vasiak így továbbra is nyeretlenek.

Pum András

Fotó: © Cseh Gábor

Szombathelyi MÁV Haladás VSE–Veszprém 1-2 (0-1).  Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 350 néző, néző, NB III.-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Drabon.

Szombathelyi MÁV Haladás VSE: Horváth A. – Czuczi (Dezamits, 79.), Horváth M., Varga Cs. (Szenczi B., 69.), Vigh – Tóth M. (Árvay, 46.),  Szakály A., Ferencz, Jancsó  – Fehér (Likerecz, 86.), Hende (Tarján, 46.). Edző: Szenczi Imre.

Gólszerzők: Fehér (49.), illetve Molnár B. (41.), Tömösvári (90.).

A veszprémiek kezdték jobban a mérkőzést, a vendégek többet birtokolták a labdát, többet támadtak. A 14. percben az előrehúzódó Görgényi a kapunak háttal állva, kilenc méterről fejjel a bal kapufára csúsztatott. Majd labdavesztés után Csepregi tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, de 11 méterről a jobb oldalhálóba lőtt. Vendégfölénnyel teltek a percek, a szombathelyiek kontrázni próbáltak, ám nem tudták huzamosabb ideig megtartani a labdát az ellenfél térfelén. A 27. percben bal oldali támadás végén Molnár Balázs ajtó-ablak helyzetből, 11 méterről a léc fölé bombázott. Az ivószünet után sem változott a játék képe, a Veszprém támadott, a Haladás VSE védekezett. 

A 41. percben egy bal oldalról visszaemelt labda Molnár Balázs elé került, aki 12 méterről a jobb sarokba emelt (0-1). A 45. percben Hende iramodott meg a bal oldalon,a mellette érkező Tóth Mártonhoz passzolt, a középpályás tíz méterről a bal kapufát találta el. Szünet után a 49. percben egyenlítette a Haladás VSE. Árvay futott el a jobb oldalon, középre adott labdáját Fehér kapásból, 12 méterről a kapu közepébe vágta (1-1). Az 57. percben egy kapu elé belőtt labdára Tarján rajtolt, a védő a kifutó kapus felett tíz méterről a léc fölé emelt. Ebben a periódusban rá sem lehetett ismerni a vasiakra, jól és gyorsan futballoztak, támadtak. 

A 67. percben viszont Tömösvári közeli fejesét védte bravúrral Horváth Alex. A veszprémiek nem nyugodtak bele a döntetlembe, de mivel a szombathelyiek sem, így változatos, izgalmas volt a meccs – a hazai akciók voltak a veszélyesebbek. A 89. percben: Schőnig 13 méterről, ballal a bal sarok mellé lőtt. A 90. percben jobb oldali támadás végén a középre adott labdát Tömörvári egy védővel a nyakán, becsúszva, öt méterről a kapu közepébe lőtte (1-2). A ráadást megnyomta a Haladás VSE, de nem tudott már kiegyenlíteni.

 

A vendégek az első félidőben sokkal jobban játszottak a hazaiaknál, ám a szombathelyiek teljesítménye a szünet után alaposan feljavult és a végén peches vereséget szenvedtek.

A lefújás után a vendégek kapusa kimutatott a kapu mögötti szurkolóknak, emiatt a pályán hatalmas lökdösődés alakult ki. Végül Jancsó Andrást kiállította, az amúgy érdekes stílusban bíráskodó játékvezető.

További eredmények: Gyirmót II.–Újpest II. 1-4, Győri ETO II.–Budaörs 4-2, Puskás Akadémia II.–Kelen SC 1-1, Bicske–Sopron 4-1, Érd–Balatonfüred 4-0, Mosonmagyaróvár–III. kerületi TVE 1-3.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában