Megöregedtek a gyerekek

2024.10.14. 11:30

12-es AFIT: Ismét találkoztak az egykori legendás csapat futballistái - fotók

Egy kis nosztalgiázásra gyűltek össze a legendás 12-es AFIT egykori futballistái.

Tóth Gábor

Újra együtt a régi csapat

Fotó: © Cseh Gábor

Több mint hetven éve, 1953-ban alakult a 12-es Autójavító SE futballcsapata (1964-ben új erőre kapott) – amely 1970-től 12-es AFIT néven működött. Az remek futballistákat felvonultató gárda megjárta az NB III.-at is (1971-ben bronzérmet szerzett). Szombathely egyik emblematikus csapata végül az 1974/1975-ös szezon után szűnt meg. A régi játékosok, barátok hosszabb kihagyás után tavaly gyűltek össze ismét. Akkor megbeszélték, hogy ezentúl évente lesz „csapattalálkozó”, ennek megfelelően idén is összegyűltek az örökifjú futballisták – a Szőlőskert Étterem adott otthont a baráti vacsorának. Korábban Hujber Ferenc szervezte az összejöveteleket, a halála után Stieber József, a csapat szimpatizánsa vette át a stafétát – aki ismét főszervezőként tevékenykedett. A tavalyi találkozón még ott volt, ám azóta az égi pályákra távozott Szárnyas János és Fixl Károly.

Egy kis nosztalgiázásra gyűltek össze a legendás 12-es AFIT egykori futballistái.
Egy kis nosztalgiázásra gyűltek össze a legendás 12-es AFIT egykori futballistái.
Forrás: Cseh Gábor

– Örömmel jött mindenki, ékeztek Tapolcáról, Balatonalmádiból, Ausztriából, szerte a vármegyéből – árulta el Stieber József. – Összesen 16-an gyűltünk össze. Megöregedtek a gyerekek, de a hangulat, a viccelődés a régi időket idézte. Előkerültek a régi képek, felidéztünk régi sztorikat – jól éreztük magunkat. Nagyszerű csapat volt az AFIT. Olyan futballistákat indított útra, mint a Haladásban kiteljesedő Tóth Zoltán, Horváth Zoltán, Szőke Károly, vagy éppen Szárnyas János – Tóth Zoli a válogatottságig is eljutott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában