Kosárlabda

2 órája

Az újonc PVSK ellen javítana az Egis Körmend

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság második fordulójában szombaton 18 órától a PVSK-VEOLIA együttesét fogadja az Egis Körmend, amely hazai közönsége előtt feledtetné a hétközi fehérvári vereséget.

Sütő Dániel

A hétközi szezonnyitó nem úgy sikerült a Rába-partiaknak, ahogy azt előzetesen eltervezték, az Alba gyakorlatilag átgázolt az Egis Körmenden és végül simán győzött (114-86). 

Egis Körmend
Kijavítaná hétközi méretes vereségét a Forray Gábor edzette Egis Körmend
Forrás: ZH/Pezzetta Umberto


Szombaton máris javíthatnak a vasi piros-feketék, akik az újonc PVSK-t fogadják. A találkozó egyértelmű esélyese a hazai pályán játszó Forray-alakulat, amely kiengesztelné szurkolóit a keddi méretes zakóért.  

– A célunk nem lehet ms, csakis a győzelem – szögezte le Forray Gábor, az Egis Körmend vezetőedzője. – Persze,tisztában vagyunk azzal, hogy a Pécs sem feltartott kézzel jön majd ide, úgyhogy kemény mérkőzésre számítok. Közönségünket mindenképpen ki kell engesztelnünk. Ami a PVSK-t illeti egy rendkívül kellemetlen stílusú csapat. Négy légiósuk közül a két délszláv nagyon tapasztalt, rutinos, különösen Dzeletovic. A két amerikai közül Archibald a játékuk motorja, rendkívül attraktív, aki ha ihletet kap képes 30 pontot is szórni, tehát az ő limitálása lesz az elsődleges feladatunk. Centerük nem túl magas, viszont cserébe elég mozgékony, remek labda- és dobásblokkoló, nagyon jól válik le, és ezekből a lehetőségekből próbál zsákolni. Az elmúlt napokban mi jobbára magunkkal foglalkoztunk, igyekeztünk kijavítani azokat a hibákat, amelyek az előző meccsen előfordultak. Bár úgy gondolom, inkább sebességbeli különbség volt a két csapat között kedden este. De ez már a múlt, megpróbáljuk levonni   azokat a dolgokat, amelyekből építkezni tudunk. Durázi Krisztofer és Kiss Mátyás játékára nem számíthatunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában