Női labdarúgás

3 órája

Viktória FC: visszaszerezni az önbizalmat

A női labdarúgó NB I. 7. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Viktória FC az ETO FC Győr vendége lesz.

Pum András

A tavalyi ezüstérmes győriek az idei bajnokságban is remekül szerepelnek: mind a hat mérkőzésüket megnyerték, 18 gólt szereztek és hármat kaptak, 18 ponttal az FTC mögött a második helyen állnak a tabellán. Dörnyei Balázs együttesében szerepel a korábban Szombathelyen is védő kapus, Bíró Barbara. Bíró korábban volt válogatott, csakúgy mint Kovács Laura, Nagy Fanni, Süle Dóra, Öreg Cintia vagy éppen Kocsán Petra. Utóbbiak közül többen rendszeres tagjai a magyar válogatottnak. A győriek legutóbb 5-0-ra nyertek az Astra otthonában. Legeredményesebb játékosuk Kocsán Petra tíz góllal – a csatár vezeti az NB I. góllövőlistáját. A nyolc ponttal a hatodik helyen tanyázó Viktória legutóbb hazai pályán 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától. 

© Cseh Gábor
A Viktória FC együttese. Fotó: Cseh Gábor

– Bajnokesélyes csapathoz utazunk, a játékosok nagy része már évek óta együtt játszik – mondta Markó Edina, a Viktória FC vezetőedzője. – Tehát nem csak egyénileg, hanem csapatként is erősek a győriek – sok válogatott játékossal a soraikban. Védekezésben stabilak, emellett támadásban gólveszélyesek – kőkemény összecsapásra számíthatunk. Mi viszont építhetünk a bajnokság elején nyújtott teljesítményünkre és arra is, hogy a felkészülés során erős külföldi együttesek ellen helytálltunk. Szóval vissza kell térnünk arra az útra, fegyelmezett játékra, fegyelmezett védekezésre van szükség – utóbbit egyébként a héten sokat gyakoroltuk. Emellett persze minél többször fel is kell érnünk a kapu elé. Olyan meccset várok, amelyen visszaszerezhetjük önbizalmunkat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában