KÖRKÉP

2017.11.07. 21:14

Megyei kéziderbit nyert a Sárvár

Az NB II-es női kézilabda-bajnokságban megyei rangadót nyert Körmenden a Sárvár, győzött a Bük is, az SZKKA és a CVSE viszont vereséggel folytatta a pontvadászatot.

Tóth Gábor

Nardai Viktória öt góllal segítette a Sárvárt Fotó: Unger Tamás

 

Nardai Viktória öt góllal segítette a Sárvárt Fotó: Unger Tamás

Körmendi DMTE-Sárvárfürdő Kinizsi 23-29 (11-12). – Körmend, 70 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Lábadi J., Sipos J.

Körmend: Anek – Török 1, Mannhertz 2, Adorján 2, Benedek 3, Kiskós 7/2, Cser 2. Csere: Bokor 1, Horváth D. 4, Herczeg 1, Szalai, Bartik, Zsiga, Varga K. Edző: Oláh Sándor.

Sárvár: Petróczi – Nardai 5, Soós 1, Cser 3, Jenőfi 7, Docsecz 5, Kokas 6. Csere: Varga 2, Farkas 2, Földi, Vajda, Góman, Horváth. Edző: Rozmán Gergő.

Csupán az első néhány percben haladtak fej fej mellett a csapatok. Aztán a Sárvár leindításokkal büntette a technikai hibákat vétő hazaiakat, így komoly előnyre tett szert (10. perc: 7-3). A folytatásban a Körmend lefaragta hátrányát, látótávolságban tartotta ellenfelét. Ám a mérkőzés a Sárvár 9-2-es rohanásával a fordulás után gyorsan eldőlt (40. perc: 13-21). A hazaiak próbáltak hajrázni, de már nem tudták megszorítani ellenfelüket. Megérdemelten nyert a Sárvár.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia-SZESE Győr 26-32 (11-17). – Szombathely, néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal É. Antalné I.

SZKKA: Lőrincz – Győrffy, PŐDÖR B. 11, Csépke 3, Dénes 2, Horváth A. 2, Bódi 1. Csere: HORVÁTH L. 5, Csapó 2, Málovics, Szabó E., Kovács T., Szmolek. Edző: Pődör Zoltán.

Papíron verhető alakulatot fogadott az SZKKA, ám a vendég meglepte a házigazdát. Igaz, a szombathelyiek sok helyzetet puskáztak el, amit büntetett a Győr, így már az első félidőben tetemes előnybe került. A fiatal szombathelyi csapat nem adta fel, a második félidőben volt egy pillanat, amikor úgy tűnt, hogy megfordítja a meccset. De a Győr visszaverte a támadást, és végül biztosan nyert.

Büki TK-Győri Audi ETO KC U21 29-24 (15-9). – Bük, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gilitsch G., Lebár B.

Bük: HARASZTOVICS – BINDER 5, CSÓKA 5/2, SZABÓ D. 7/2, SZABÓ R. 3, Csabai, SZABÓ N. 7/1. Csere: Kálmán (kapus), Pukler 1, Markó, SZENCZI 1, Gulyás, Németh B., Megyeri. Edző: Mátés István.

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok (5. perc: 3-3), aztán robbantott a Bük, jó védekezésből gyors támadásokat indított, és állva hagyta ellenfelét (15. perc: 10-4). A folytatásban pedig biztosan őrizte 6-7 gólos előnyét. Fordulás után is a hazaiak diktálták a tempót (43. perc: 24-16). Aztán a vendégek nagy hajrát nyitottak (55. perc: 26-24), de a fiatal – Németh Dia játékát még mindig nélkülöző – hazaiak visszaverték a támadást, és biztosan nyertek.

Celldömölki VSE-Komárom VSE 34-38 (19-19). – Celldömölk, néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bőhm Zs., Tóth J.

CVSE: Farkas A. – Pongrácz, Sebestyén 4, SZOMORKOVITS A. 12, NÉMETH V. 10/4, Bagics 1, Szalai Sz. 1. Csere: Geiger 3, Balogh V., Füzfa, Gőcze 3/1, Szalai F., Marton, Giczi, Berki. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Az első félidő közepére a vendégek – főleg átlövésekből – négygólos vezetésre tettek szert. Ám feljavult a CVSE védekezése, és Németh, valamint Szomorkovits góljaival egyenlített. A szünet után is jól játszottak a celliek, átvették a vezetést (36. perc: 24-22). Aztán rendezte sorait a vendég, zsinórban öt gólt dobott – a CVSE közben kihagyott két hetest, Sebestyént pedig kiállították. Az időkérés ellenére sem sikerült megállítani a Komáromot (53. perc: 27-33). A hajrában nagyot küzdött a Cell, de a vendég már nem engedte ki a győzelmet a kezéből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában