felújítás

2020.09.11. 07:00

Felújítják az óvodát Sárváron – Pályázati és önkormányzati forrásból fedezik a beruházást

Az új tetőszerkezet elkészítésével megkezdődtek a sárvári Vármelléki Óvoda Szatmár utcai tagóvodájának felújítási munkálatai.

Pajor András

Új tetőszerkezet kerül az épületre Fotó: PÁS

Az önkormányzat legutóbbi ülésén biztosított fedezetet a felújítási munkálatokhoz, pályázati forrásból pedig a csoportszobákat újítanák fel, és a tervek szerint lehetőség lesz majd további csoportszoba kialakítására is. Az óvoda kihasználtsága maximális, a két csoporttal működő tagintézménybe hatvan gyermek jár. Az itt élők részéről nagy az igény az óvodára, ezért az önkormányzat fontosnak tartja annak fejlesztését.

Új tetőszerkezet kerül az épületre
Fotó: PÁS

– A közel százéves tetőszerkezet generális felújítása elengedhetetlen volt. A következő ütemben a konyhára kerül sor, mert évtizedek óta ott sem sok minden történt, és a hatósági ellenőrzések is alapvető felújítást javasoltak már. Ezek a munkálatok reményeink szerint decemberre befejeződnek. A további felújítás lépéseit a pályázati lehetőség szerint ütemezzük. A cukorgyári és a péntekfalui városrész mindenképp igényli a tagóvoda működtetését – mondta a Szatmár utcai óvodafelújításról Kondora István polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában