Múlt és jelen

2024.08.22. 20:40

Beindult a karnevál - A sokadalom és programhömpölygés vasárnapig tart Szombathelyen - fotók, videó

Ismét látványos ceremóniával indították a Savaria Karnevált. A nyitóünnepség központjában ezúttal a gladiátorok álltak, tisztelegve a 30 éves Collegium Gladiatorium előtt.

Fotó: Cseh Gábor

Múlt és jelen ismét találkozott: a nyitószertartással kezdetét vette a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál. A csütörtök esti ceremónián a város vezetői a Savaria Legiót követve vonultak a városházától a Fórum Színpadhoz, ahol a duumvir, azaz Nemény András polgármester seregszemlét tartott, köszöntötte a katonákat és a karnevál népét. Idén az áldozat bemutatása elmaradt, gladiátorok csaptak össze, hogy vérrel pecsételjék meg Savaria földjét, ám Nemesis istennő közbeszólt, így a harc pénteken folytatódhat. 

Újra divat a római! - ha Savaria karnevál, akkor autentikus öltözet

Kikerültek a portékák az Öreg Város Vásárában, épül a gyermekbirodalom a Gayer-parkban, nagy a sürgés-forgás a Történelmi Témaparkban. Csütörtök délelőtt ébredezik Savaria, és ébredezik benne Savaria népe. A Teleki Szalonban mintegy száz autentikus viselet vár új tulajdonosára. Egymásnak adják a kilincset az érdeklődők, van, aki már rómaiban hagyja el az üzletet. Kezdődhet a Savaria karnevál, indulhat a történelmi időutazás.

Idén a Vaol.hu TikTok-csatornáján élő bejelentkezés formájában követhették olvasóink a Savaria Karnevál csütörtök esti nyitóceremóniáját, egyenesen a Fő térről, amely este 20 órától négy napra az ókori Savaria Fórumává válik! Az ünnepélyes megnyitót követően 20 óra 15 perctől a Savaria Szimfonikus Zenekar kezdte meg a karneváli programok sorát a Fórum Színpadon.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában