Értékelés

2019.07.12. 18:59

Sikeres vasi tekések – A dobogó harmadik fokán végzett a nagymizdói csapat

Jól szerepeltek a magunk mögött hagyott NB I-es tekebajnokságban megyénk együttesei. A Topido Nagymizdó bronz­érmes, a Csákánydoroszló negyedik, a Halogy pedig hetedik lett a 12 csapatos nyugati csoportban.

Pum András

A bronzérmes Topido Nagymizdó csapata.Állósor, balról: Vörös Zoltán, Kozmor László, Szép Lajos edző, Tompa István, Reitli László. Elől: Simon László, Gergó Richárd, Hammer Bálint, Bagi Milán, Nagy József, Bagi Imre. A képről hiányzik: Polgár Károly

Fotó: Unger Tamás

A 2018/2019-es bajnokságban megyénket a Topido Nagymizdó, a Csákánydoroszlói SE és az újonc Halogy SE-Boldizsár Trans képviselte a másodosztályt jelentő NB I-ben. Mindhárom gárda remekül teljesített, a mizdóiak a csákányiakkal vívtak nagy küzdelmet a dobogó harmadik fokáért, míg az abszolút újonc halogyiak magabiztosan őrizték meg NB I-es tagságukat – a hetedik helyen végeztek.

– Harmadik szezonunkat játszottuk az NB I-ben, az elsőben bronz-, a másodikban ezüst-, most, a harmadikban ismét bronzérmesek lettünk – mondta Tompa István, a Nagymizdó szakosztályvezetője, játékosa. – Maximálisan elégedett vagyok a teljesítményünkkel, a bajnokság előtt ugyanis a középmezőnybe vártam a csapatot – de valójában a harmadik hely a rea­litás. A bronzérmet az őszi teljesítményünkkel alapoztuk meg, tavasszal kicsit gyengébben játszottunk. Két meccset külön is kiemelnék, idegenben legyőztük a Herendet, és megvertük egyik megyei riválisunkat, a Csákánydoroszlót. Büszkék vagyunk, hogy a megye legjobb NB I-es együttese vagyunk. Egyénileg a hazai pályán nyújtott remek teljesítménye alapján Reitli Lászlót emelném ki. Ami a folytatást illeti, a felnőttkeretben nem lesz változás, ugyanakkor három ifijátékosunk közül kettő is kiöregedett – helyükre igazolni akarunk. Edzőnk, Szép Lajos viszont távozik, ezúton is köszönjük neki azt a munkát, amit a csapatért tett. Egyelőre nincs meg az utódja, valószínűleg házon belülről pótoljuk. Augusztus elején kezdjük a felkészülést, részt veszünk a Savaria-kupán, elutazunk egy ajkai tornára, és terveink szerint Répcelakon összecsapunk a Sárvárral is.

A bronzérmes Topido Nagymizdó csapata.Állósor, balról: Vörös Zoltán, Kozmor László, Szép Lajos edző, Tompa István, Reitli László. Elől: Simon László, Gergó Richárd, Hammer Bálint, Bagi Milán, Nagy József, Bagi Imre. A képről hiányzik: Polgár Károly
Fotó: Unger Tamás

– Egy éve bronzérmet szereztünk, és ugyan nem sikerült megismételni tavalyi teljesítményünket, a körülményeket figyelembe véve elégedett vagyok a negyedik hellyel – mondta Musits József, a Csákánydoroszló edzője. – Voltak ugyanis időszakok, amikor sérülések és munkahelyi elfoglaltságok miatt csak nehezen tudtunk kiállni, így elfogadható a helyezésünk. Érdekes, hogy hazai pályán nem ment annyira, mint idegenben. Otthon kikaptunk a rivális Nagymizdótól, Székesfehérváron viszont legyőztük a bajnok Köfém gárdáját. Egyénileg Vilics Gábor és Horváth Roland nyújtott kiemelkedő teljesítményt, de valamennyi játékos megtette a magáét. A felkészülést augusztus elején kezdjük, nem lesz változás a játékoskeretünkben. Részt veszünk a Savaria-kupán, a Göcsej-kupán, és barátságos meccseket is vívunk.

– Szükségünk volt egy kis időre, mire felvettük az NB I ritmusát, belerázódtunk a dolgokba – mondta Németh László, a halogyiak játékos-edzője. – Meg kellett szoknunk, hogy más szisztémában zajlanak a meccsek, itt már 120 dobás van. Összességében abszolút elégedett vagyok a hetedik hellyel, erre voltunk hivatottak, nem okoztunk csalódást szurkolóinknak. Igaz, még előrébb is végezhettünk volna, de megbecsüljük az eredményünket. Sok találkozón csak nüanszokon múltak a pontok, látszott, hogy újoncok, rutintalanok vagyunk, a legtöbb csapat pedig már rutinos NB I-es gárda. Kiegyensúlyozottan szerepeltünk, a mögöttünk végzett csapatokat rendre megvertük, míg az előttünk állók jobbak voltak. Legemlékezetesebb találkozónk a péti volt, ahol 8:0-ra nyertünk egyik nagy riválisunk ellen. Egyénileg Dévai Balázs és Horváth Attila volt a két legeredményesebb versenyzőnk. Ami a jövőt illeti, augusztus elején kezdjük a munkát, heti egy edzés mellett edzőmérkőzésekkel és a körmendi Alkotmány-kupával készülünk a rajtra. Nem lesz mozgás a keretünkben, bár egy egyenletesen teljesítő játékost még jó lenne igazolnunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában