Kezdődik a szezon

2023.09.14. 13:11

Vasi asztalitenisz-körkép: rajtolnak a bajnokságok

Hétvégén kezdődnek az asztalitenisz-bajnokságok. Vármegyénket a nemzeti bajnokságokban összesen hat csapat képviseli.

Pum András

A celliek erőssége, Fazekas Péter

Forrás: NSO/Koncz Márton

Hétvégén rajtol az asztalitenisz Szuperliga, az NB I., az NB II. és az NB III. is. Vármegyénk együttesei közül a Celldömölki VSE-Swietelsky Vulkán Fürdő I. az Extraligában, a CVSE-Swietelsky Vulkán Fürdő II. és a frissen feljutott Szombathelyi AK-Sportiskola I. az NB I. Észak-nyugati csoportjában szerepel -–az NB II.-ben nincs vasi együttes. Az NB III. Nyugat-dunántúli régiójában pedig a CVSE-Swietelsky Vulkán Fürdő III. és IV. csapata mellett a SZAK-Sportiskola II. együttese indul.

Az Extraligában a 2023/24-es versenykiírás szerint nem négy, hanem három játékos állhat asztalhoz egy meccsen. A cellieknél Fazekas Péter, Jakab János és Huzsvár Erik alkotja a csapatot. Távozott az indiai Shetty Sanil, valamint Kriston Dániel is. Klampár Tibor vezetőedző együttese a legutóbbi bajnokságban ezüstérmet szerzett, idén is hasonlóak a célok: a dobogó az elvárás. Az NB I.-es celli együttesben Baranyai Domonkos, Iván Bertold, Nyíri József, Kalmár Tamás és Gőgös Martin szerepel – a bentmaradás a cél. Ami a SZAK-Sportiskolát illeti: az NB I.-es csapat célja a bentmaradás, illetve a minél jobb szereplés. A gárdát Tóth Gábor, Szarka Zsolt, Gergely Márk és Poór Balázs alkotja. Az NB III-as együttes számára pedig az első három helyezés valamelyike a célkitűzés. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában