kezdődik!

2024.08.15. 07:00

Vármegyei II. osztály: két csoportban 31 csapat rajtol

A hétvégén kezdődik a 2024/2025-ös labdarúgó szezon a vármegyei II. osztályban – két csoportban 31 csapat alkotja a mezőnyt.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív


A vármegyei II. osztály az elmúlt években rendre csonka mezőnyt vonultatott fel. Úgy tűnt viszont, hogy 2024/2025-ös szezont hosszú idő után ismét két 16 csapatos csoport kezdi meg – de nem így történt. Ugyanis a héten a létszámproblémákkal küzdő Jáki SZSE visszalépett a déli csoport küzdelmeitől. Két új „szereplő” akad a mezőnyben: a Nádasd és a Bük a másodosztályt választotta a vármegyei I. helyett. Feljutóként a Jánosháza vállalta a II. osztályú szereplést. A tavaly Északon bronzéremig jutó Pecöl viszont visszanevezett a III. osztályba. Bár kiesett, de a feltöltés miatt maradt a II. osztályban a Répcelak és az Őriszentpéter. A Mersevát rosszabb kiesőként búcsúzni kényszerült az északi csoportból.


A déli csoport küzdelmeit tavaly az Újperint nyerte meg (az előző szezonban pedig az északiban diadalmaskodott) A csapatnál a nyáron edzőváltás történt: Németh Bálint helyét Windisch Csaba vette át – aki egyébként korábban játékosként és edzőként is szolgálta a csapatot, vagyis nem ismeretlen közegbe érkezett.
– A kulcsemberek közül Hegedűs Martin és Balázs Bence távozott, míg Tóth Attilát a Spariból, Kiss Balázst a Pecölből, Máthé Andrást pedig a Jáktól igazoltuk – árulta el Windisch Csaba, az Újperint régi-új edzője. – A felkészülésünk rendben lezajlott, a betervezett munkát elvégeztük. A Király SE együttesével továbbra is él az együttműködési megállapodásunk, vagyis lesznek kettős igazolással rendelkező játékosaink. A célunk az, hogy egyénileg és csapatként is fokozatosan fejlődjünk. De jó csapatunk van, szeretnénk idén is a szűk élmezőnyhöz tartozni.


Dél, az 1. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Bajánsenye–Egyházasrádóc. Vasárnap, 17.30: Szentpéterfa–Nárai, Nádasd–Őriszentpéter, Rábatótfalu–Telekes, Újperint–Rum, Felsőcsatár–Gyöngyöshermán, Ikervár–Körmend VSE. Szabadnapos: Tanakajd.


Az északi csoportban tavaly a Gérce-Vásárosmiske gyűjtötte be a bajnoki címet. Érdekesség, hogy a rutinos tréner, Haraszti István már a 12. szezonjára készül a gércei csapattal – és az irányításával a tavalyi már a Gérce harmadik bajnoki aranyérme!


– Szerencsére együtt maradt a csapatunk – mondta Haraszti István, a Gérce-Vásárosmiske sikeredzője. – Minimális változásról számolhatok be csupán: Csonka Ádám abbahagyta a futballt, míg régi játékosunk, Pethő Erik visszatért Uraiújfaluból, és a sárvár utánpótlásából igazoltuk le Károlyi Leventét. A felkészülésünk a nyári szabadságolások ellenére is elfogadhatóra sikerült. Tizennyolc fős kerettel dolgozunk, amelyben helyet kapnak a tehetséges fiataljaink is – amúgy 13 játékosunk gércei! Jó kis csapatunk van, és ezt nem csak a pályán nyújtott teljesítményre értem: összetartó, baráti társaságot irányíthatok, a fiúk a társadalmi munkától sem riadnak meg, ha kell pályát vonalaznak, füvet nyírnak. És a vezetőségről is csak jót mondhatok. Reálisan jelöltük kis a célokat: szeretnénk az első négyben végezni – és ha összejünk ismét a dobogó, annak nagyon fogunk örülni! A kupában pedig megpróbálunk minél tovább eljutni.


Észak, az 1. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Boba–Kőszeg, Jánosháza–Uraiújfalu, Répcelak–Lukácsháza. Vasárnap, 17.30: Gérce–Kemenesalja, Spari–Szeleste, Sé–Bük, Bozsok–Kemenesmagasi, Alsóújlak–Gencsapáti.

A vármegyei II. osztály mezőnye, északi csoport (16): Gérce-Vásárosmiske, Lukácsháza, Kemenesalja, Bozsok, Gencsapáti, Alsóújlak, Boba, Sé, Kemenesmagasi, Uraiújfalu, Kőszeg, Szeleste-Pósfa, Spari, Répcelak, Bük, Jánosháza. Déli csoport (16): Újperint, Bajánsenye, Egyházasrádóc, Szentpéterfa, Körmend VSE, Nárai, Rum, Rábatótfalu, Gyöngyöshermán, Felsőcsatár, Tanakajd, Ják, Telekes, Ikervár, Őriszentpéter, Nádasd.

TG

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában