Program

9 órája

Tökfaragás és rémségek padlása – tök jó nap volt Bozzaiban

Tök az idén sem maradt faragatlan. Évek óta ismétlődő, népszerű őszi programjára, Tök Jó napra hívta a családokat az önkormányzat és a Bozzaiak Bozzaiért Egyesület múlt hétvégén.

Tóth Katalin

Csoportkép a tökfaragókról

A tervezett menetrend szerint tökfaragással kezdődött a program: a szép időben a szabadban, a Gólyafészek játszótéren hatvanan gyűltek össze, és alakították különböző formájúra az érett tököket, amiket most is egy termelő, az önkormányzat és az egyesületi tagok ajánlottak fel. 

Tökfaragás Bozzaiban
Tökfaragás a Gólyafészek játszótéren
Fotó: VN/Süléné Bánfalvi Eszter

Nagy Jonathan érkezésével aztán a csillagszemű tökökről a bűvészmutatványokra terelődött a gyerekek figyelme. Jonathan magával ragadta a közönséget: varásolt a gyerekeknek és a szüleiknek is. 

Nagy Jonathan varázsolt

A Halloween ünnepéhez közeledve elmaradhatatlan tökfaragás-programban újdonságot hozott, hogy ijesztő dolgok lepték el a faluház padlását, ahová sötétedéskor felmerészkedhettek a gyerekek. 

Rémpadlást rendeztek be a felső szinten halloween-dekorációval: csontvázzal, töklámpással, szellemtestű figurákkal, befőttesüvegben úszkáló kígyókkal, békákkal és füstgépből gomolygó füsttel, alkalomhoz illő zenével, tudtuk meg Süléné Bánfalvi Esztertől, a Bozzaiak Bozzaiért Egyesület elnökétől. Enni-inni azért tudtak a gyerekek a nagy ijedtség ellenére: teával, üdítővel és finomságokkal készültek nekik a szervezők.

Csoportkép a tökfaragókról

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában